EFIT 4/9 – Östergötland runt …

Kl 07.35 – Jag fick ett gyllene tillfälle att vara med i Ett foto i timmen denna lördag, då vi ändå skulle åka runt på ett arrangemang här i länet som heter Östgötadagarna.
Kl 08.45 – Såja, ryggsäcken med kamera är packad, liksom kylväskan med mackor och dryck.
Kl 09.45 – Som kartläsare hade vi min dotter, som sådan måste hon förbereda sig för den tänkta rutten. Se hennes bilder från dagen här.
Kl 10.45 – Egentligen är detta från vårt andra stopp. Vi tittade in i S:a Maria kyrka i Risinge på vägen hit. Vi är nu på Hejtorp getgård och tittar på vallning av getter.
Kl 11.40 – En underbart söt tjurkalv på Torp gård i Vånga. Här föder Lennart och Britta upp hundratals kor. Dottern fick även rida på ardennerhästen Hedwig.
Kl 12.25 – Vi är nu i deras butik i Norsholm där de säljer köttet och andra produkter. Här ser vi in i kylrummet där lammköttet hänger för att bli mört.
Kl 13.10 – Vi har nu kommit till Nostalgiladan i Melby, där vi kunde frossa i 50- och 60-talsprylar, samt äta årets bakverk – Östgötabakelsen.
Kl 14.45 – Nu är nu på Blixholmen hos Veteranbilklubben strax utanför Norrköping. Ni är nog inte många som sett denna bilmodell – en AMC Pacer, en av 20-talet sålda i Sverige. Den ser liten ut, men väger faktiskt 1400 kg – en mycket säregen bil. Läs om den i wikipedia
 Kl 15.35 – Nästa stopp en bit ut på Vikbolandet blev Klockaregården i Furingstad. Där såldes allehanda konsthantverk, men dessa hjul var mer intressanta.
Kl 16.20 – En tur ut till Å och lanthandelsmuseet är ett måste. Visst fanns där fina gamla bilar, men dessa gamla tidskrifter lockade mer.
Kl 17.30 – Vi fick en lång och svettig tur ut till Svensksundsviken, där vi fotade fåglar. På stigen tillbaks hittade vi dessa ‘hattifnattar’ – svampar.
Kl 18.45 – Hemma igen, i trädgården börjar det skymma, denna alunrot lyser upp i skumrasket.
Kl 19.55 – Med reportaget om gårdagens fotbollsmatch på TV ber jag att få avsluta mitt reportage. Nu väntar bildredigering och publicering.
Alla bilder är självklart klickbara.

Annonser

3 reaktioner på ”EFIT 4/9 – Östergötland runt …

Kommentarer inaktiverade.