Fototriss – Var så god och sitt

Välkommen ombord på HKP4 nr 064 – ”Y 64” eller ”Bettan” som hon också kallas, världens äldsta Boeing-Vertol helikopter 107, vi skall nu påbörja vårt uppdrag att i veckans Fototriss illustrera Var så god och sitt !Här till vänster är din sittplats, din utrustning läggs till höger (knappast korrekt – men låt gå för storyns skull).
Som du ser är ryggstödet på din sittplats av det enklare slaget, men fallskärmen du har på ryggen gör att det inte blir så hårt.
Här framme kommer våra duktiga piloter att snart sätta sig. Deras insatser har varit både militära och civila och ett stort antal människor har ”Y 64”, med besättningar och underhållspersonal med flera, att tacka för sina liv.
Läs mer om denna helikopter här, som nu har landat för gott på Flygvapenmuséet i Linköping.

Flygvapenmuséet i Linköping är ett teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal fram till i dag. Här finns också utställningen  ”Hemliga handlingar – DC-3:an som försvann” där man får ta del av den tragiska historien bakom den svenska DC-3:an som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg 1952. År 2003 hittades vraket på Östersjöns botten och det har nu fått sin sista vila i museets källare. Muséet är värt ett besök, ta gärna god tid på sig – här finns mycket att se, läsa och testa.

Annonser

23 reaktioner på ”Fototriss – Var så god och sitt

  1. Åh så skönt det var ingen som skulle hoppa…jag är nämligen höjdrädd så jag höll andan ett tag där 😉
    Suverän tolkning och väldigt annorlunda – och lärorikt.

  2. Men duuu..jag har aldrig fått en plats så detta vis förut..oj…så härligt..himmel så intressant..tack för att jag fick åka med..

Kommentarer inaktiverade.