Fototriss – Uppifrån

Ett av mina foton från omgången Mönster är snarlikt temafotot i denna Fototriss omgång som har temat Uppifrån. Men det kan jag ju inte visa nu utan väljer i stället tre foton i arkivet, då min bild ovan visar hur det sett ut idag:

Vi börjar med ett sommarminne uppifrån den femte av sju slussar på Göta kanal, slusstrappan i Berg. Det tar drygt en halvtimme att slussa upp från Roxen. Det är säkert ganska hisnande att se denna slusstrappa när man närmar sig den nere på Roxen.

Ur visitlinkoping.se:
Bergs slussar är Göta kanals största sevärdhet som lockar tusentals åskådare varje år. I området finns restauranger, caféer, minigolf, vandrarhem, cykeluthyrning, badplats i Roxen, m m. Härifrån gör passagerarfartyget M/S WASA LEJON och M/S Ceres dagliga turer på Göta kanal.I Bergs berömda slusstrappa, Carl Johans slussar, med 7 sammankopplade slussar lyfts eller sänks båtarna inte mindre än 18,8 meter för att överbrygga nivåskillnaden till sjön Roxen. Det är ett skådespel som fascinerar stora skaror besökande åskådare. I Berg finns ytterligare två dubbelslussar, Oscars sluss och Bergs sluss. På en vågbrytare i Roxen står det nio meter höga konstverket ”Dubbelgångaren” av Kent Karlsson, framtaget i konstprojektet Visioner vid Vatten.

 
Nu närmar sig hösten och snart ser det ut så här när man tittar ut genom fönstret.
.

Annonser

14 reaktioner på ”Fototriss – Uppifrån

  1. Fint att blanda sommaren och hösten, blir en härlig känsla då. Första bilden är helt underbar, gillar verkligen perspektivet och konstverket därute i vattnet :0)

  2. Gillar din första trissbild bara för att det är SOMMAR i den….
    hösten är lite vemod, ävenom den kan vara vacker den med.

    Ha en finfin söndag. Tjingeling.

  3. Tur att jag läste ”snart”, för nog tyckte jag att du fått lite väl mycket höst redan!
    Bergs slussar är ett roligt ställe, där har vi ofta picknick på väg söderut.

Kommentarer inaktiverade.