Fototriss – Svartvitt

Veckans Fototriss har temat Svartvitt. Mitt bidrag har en röd (förlåt) tråd – Kultur – att se och lyssna. Det var Kulturnatt i Norrköping under lördagen, mer än 500 små och lite större arrangemang runt om i hela stan. Helt omöjligt att välja.
För min del blev det en kortare tur ner på stan. Det regnade av och till, men helt plötsligt – ett magiskt ljus över vårt konserthus Louis de Geer. Konserthuset är byggt i det som en gång var Holmens pappersbruk, som låg centralt i stan. Själva konsertsalen, De Geerhallen, ligger i den f.d. byggnaden för massaberedning, och foajén ligger i den f.d. pappersmaskinshallen.

Runt om i stan fanns grafittimålare, denne kille har påbörjat sitt verk i svart och vitt – än så länge. Antagligen tillfördes färg längre fram i processen, men jag vandrade vidare. Tittade in här och där, mycket folk ute och en härlig stämning. Kameran fick ligga orörd.

Jag slutar iställlet med ett foto från förra veckans utflykt till Kornettgården, där en privatperson skapat ett helt otroligt museum med vardagsprylar från slutet av 1800-talet fram till ca 1960. Så vad passar bättre att avsluta denna kulturglimt om inte gamla svartvita TV-apparater.

Det var ett enkelt bidrag till veckans Fototriss, fler betydligt elegantare foton kan ses där.

9 reaktioner på ”Fototriss – Svartvitt

  1. Varierade fina bilder i svartvitt. Spännande stad Norrköping verkar det. Sista bilden med gamla bulliga tv-apparater från tv´ns barndom i Sverige, helt perfekt!

  2. Tycker du gav oss en spännande inblick i kulturnatten, synd at det bara var en triss. Var själv på Stockholms kulturnatt i våras, man får välja några få saker, den natten är alldeles för kort.

Kommentarer inaktiverade.